top of page

Kas tie šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. 

Šabalbonų mišrainė

Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama šabalbonų mišrainė. Paprasta padaryti, skani valgyti. Sunku paaiškinti recepto kilmę, bet greičiausiai jis yra žydiškas. Mano dėdina Nijolė sakydavo, kad tai senųjų vilniečių receptas. Jis ypač tinkamas Kūčių ir Kalėdų stalui.

Šabalbonų mišrainė

Kaip gaminti

1. Pupeles pamirkykite ir išvirkite. Morkas išvirkite su lupena, išvirę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. 


2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Tuomet sudėkite grybus ir smulkintas morkas, dar šiek tiek viską pakepinkite. Gautą masę sumaišykite su pupelėmis, įberkite druskos, juodųjų pipirų, mairūno, įkrėskite majonezo ir išmaišykite. 


3. Mišrainę patiekite šaltą.

Jums reikės

4-6 valgytojams: 

  • 2 stiklinių pupelių; 

  • 2-3 morkų; 

  • 1 svogūno; 

  • 200 g marinuotų grybų; 

  • 1 šaukšto majonezo; 

  • 2-3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus; druskos; juodųjų pipirų; mairūno.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Šabalbonų mišrainė

30 min

4-6 asm.

bottom of page