Iš kurio galo valgot kiaušinį - buko ar smailo? O jei kiaušinis aštrus? Jeigu virtuvės šefo kepurė turi šimtą klosčių, reiškia, kad šis magas moka pagaminti kiaušinį šimtu būdų. Ne kiekvienas gali didžiuotis tokiu atributu. 

Aštrūs kiaušiniai arba Acar Tigu

Pabandysiu jums padėti, pasiūlydamas šį indonezietišką kiaušinių receptą. Kol galvosit, ar norite paragauti aštrių kiaušinių, papasakosiu jums trumpą istoriją iš Indonezijos. Projekte „Pakeliui į Balį“ mane ištiko gimtadienis. Būtent Balyje, Amado mieste. Nori nenori, ekspedicijos dalyviams reikėjo organizuoti vaišes. Sugalvojau restorane užsakyti Balyje populiarų keptą paršelį Babi Guling. Galvojau, kad jis bus toks nedidukas, peniukšlis, keturiems vyrams kaip tik. Susiradau restoraną. Prasidėjo derybos. Net ne derybos, o įžanga į tai, ką užsakinėsiu. Gestų kalba, žinoma. Kriuksėjau, šliurpsėjau, visokiais man žinomais būdais vaizdavau paršelį, kol abipusiu sutarimu išsiaiškinome kepimo objektą. Kitas etapas – aptarti paršiuko dydį. Pagal mano gabaritus moteriškės paršiuko dydį suprato labai tiesmukai. Man reikėjo paršelio, o jos man realiai siūlė mano dydžio kiaulę. Net bandė įtikinti, kad jei kiti vyrai yra mano dydžio, tai mums tos keptos kiaulės bus net per mažai. Derybos dėl dydžio peraugo į vizualizaciją. Buvau įleistas į restorano užkulisius, kur kiemo kampe garde taikiai drybsojo pagrindinė gimtadienio žvaigždė. Net pajutau šiokį tokį pavydą. Ir net suprasdamas, kad mano kompanija itin valgi, o ypač operatorius Edis amžinai alkanas, dvejodamas nutariau, kad dvilypė būtybė kiaulė – paršelis yra šiek tiek per didelis. Na, nebent, gimtadienis vyktų tris dienas. Visas šis kiauliškas reikalas baigėsi kitų tradicinių Balio patiekalų rinkinio užsakymu. Trumpas sąrašas būtų toks: Nasi Ayam beigi Nasi Campur. Kūgis ryžių su visokiomis vietinėmis užkandėlėmis. Tarp kurių buvo ir šie aštrūs kiaušiniai.

Aštrūs kiaušiniai arba Acar Tigu

Kaip gaminti

1. Kiaušinius gruzdinkite karštame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Nusausinkite ir atidėkite į šoną. 


2. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir minutę-dvi maišydami pakepinkite (sauté) svogūnus, česnakus, imbierą bei ciberžolės miltelius. Pridėkite čili pipirus ir maišykite, kol pipirai suminkštės. Pridėkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Pakepinkite kol padažas suminkštės. 


3. Patiekite kiaušinius apipiltus karštu padažu. Bus aštru. Jei norite dar aštriau – iš čili pipirų neišimkite sėklų.

Jums reikės

3 valgytojams:

  • 6 kietai virti lupti kiaušiniai;

  • aliejaus gruzdinimui;

  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;

  • 3 čili pipirai (supjaustyti 1 cm gabaliukais);

  • 1/2 stiklinės vandens;

  • 1 valg. šaukšt. acto;

  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;

  • 1-2 valg. šaukšt. cukraus.

  • Padažui:

  • 6 sutrinti šalotiniai svogūnai;

  • 3 sutrintos česnako skiltelės;

  • 1 arbat. šaukšt. sutrinto imbiero;

  • ½ šaukštelio ciberžolės miltelių.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Aštrūs kiaušiniai arba Acar Tigu

30 min

3 asm.

0
  • Facebook
  • Instagram