Makao administracinis regionas yra vienas iš dviejų pavyzdžių posakiui apie Kiniją „viena šalis – dvi sistemos“. Buvusi Portugalijos kolonija, kaip ir britų valdytas Honkongas, praėjusio amžiaus pabaigoje autonomijos teisėmis atiteko Kinijai. Dabar Makao garsėja lošimų namais – tai vienintelė vieta Kinijoje, kur legaliai veikia kazino. Anot statistikos, Makao kazino apyvartos gerokai pranoksta linksmybių etalonu laikomą Las Vegasą. Iš kontinentinės Kinijos Makao dažniausiai pasiekiamas keltais, ir stebint kinų minias, plūstančias laivais palošti, kazino apyvartos klausimas nestebina.

Afrikietiška višta iš Makao

Makao buvo pati seniausia europiečių kolonija Kinijoje, portugalų valdyta beveik pusę tūkstantmečio, nuo 1557 metų. Pietų Kinijos jūroje esanti teritorija atsidūrė savotiškoje laivybos kelių kryžkelėje tarp Europos, Afrikos ir Azijos, todėl čia susiklostė savita virtuvė, sulipdyta iš įvairių pasaulio kraštų patiekalų. 


Itin tradicinis ir keistokas Makao patiekalas – saldi džiovinta kiauliena. Jos gali paragauti daugybėje vietų Makao gatvėse. Taip pat plačiai žinoma ir afrikietiška višta, portugališkai – galinha à Africana. Teigiama, kad šį kepsnį taip pakrikštijo portugalų šefas Americo Angelo, dirbęs mažame viešbutyje „Pousada de Macau“. Poną Angelo tokiam pavadinimui įkvėpė kelionė į kažkurią Portugalijos koloniją Afrikoje.

Afrikietiška višta iš Makao

Kaip gaminti

1. Vištą perkirpkite ar perpjaukite išilgai stuburo ir išskleiskite, kad vidine puse ją būtų galima padėti plokščiai. Tam, jei reikia, sulaužykite ar perpjaukite krūtinės kaulus.

2. Paruoškite marinavimo mišinį. Tai galima padaryti dviem būdais. Česnakus smulkiai supjaustykite. Lauro lapus sutrupinkite. Aitriąsias paprikas nusėklinkite ir smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su druska ir aliejumi. 


3. Kitas būdas – nusėklinkite aitriąsias paprikas ir visus ingredientus susmulkinkite ir sumaišykite elektrinėje trintuvėje. 


4. Marinavimo mišiniu ištrinkite vištą, uždenkite inde ar suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaltai 8 valandas. 


5. Prieš kepant vištą palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį. 


6. Tuo tarpu pasiruoškite vilgymo padažą – smulkiai supjaustykite česnakus ir sumaišykite su aliejumi ir kokosų pienu. 


7. Įdėkite vištą į kepimo indą, užpilkite vilgymo padažą, pašaukite į orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 3-4 valandas. Kepant nuolatos šaukštu ar samčiu semkite susidarantį padažą ir pilkite ant vištos. 


8. Garnyrui itin tinka keptos bulvės.

Jums reikės

4-6 valgytojams:


  • 1 višta; 

  • 8 skiltelės česnako; 

  • 2 lauro lapai; 

  • 1 šaukštas maltos paprikos; 

  • 1 šaukštas rupios druskos; 

  • 2 aitrieji pipirai; 

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus. 


vilgymo padažui: 


  • 4 česnako skiltelės; 

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus; 

  • 1 skardinė kokoso pieno.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Afrikietiška višta iš Makao

5 h

4-6 asm.

0
  • Facebook
  • Instagram