top of page

Šio patiekalo kilmė prancūziška, bet jo dažnai galima paragauti Airijos pub‘uose. Ta proga – airiškas anekdotas.

Airiškas tartas su lašiša

Du vyrai sėdi vienas priešais kitą Murphy‘s pub‘e Londone. Vienas iš jų sako:

 – Brolau, klausydamas tavęs aš pagalvojau, kad tu esi kilęs iš Airijos.

 – Taip, aš iš Airijos, – išdidžiai atsako anas. 

– Ir aš esu iš Airijos, – apsidžiaugia pirmasis. – Įdomu, iš kurios gi tu Airijos vietos?

– Iš Dublino, – oriai sako užkalbintasis. 

– Geras! Aš irgi iš Dublino! Ir iš kurios gi tu vietos?

– Iš McLeary gatvės centrinėje miesto dalyje, – oriai atsako vaikinas.

– O dangau! Koks sutapimas! Ir aš esu iš tos pačios gatvės! Kurią mokyklą tu baigei? 

– Kaip tai kurią? Be abejo, Šv. Marijos mokyklą, 1968 metų laida. 

– Negali būti!!!, – garsiai džiaugiasi pirmasis airis. – Ir aš baigiau tą pačią mokyklą! Ir tais pačiais metais!!! 

Tuo tarpu į pub‘ą užsuka naujas lankytojas. Atsisėda prie baro, barmenas prieina prie jo ir kraipydamas galvą panosėje murma: 

– Laukia ilga ir sunki naktis... – Kodėl?, – paklausia naujasis lankytojas. 

– Dvyniai Branonnai jau prisigėrė... 


Jei anekdotas ir nesukėlė šypsnio, tai receptas, kurį siūlau išbandyti, išties yra juokingai lengvas.

Airiškas tartas su lašiša

Kaip gaminti

1. Miltus sudėkite į didelį dubenį. Sviestą sukapokite ir pirštais suminkykite su miltais į gumulėlius. Įdėkite druskos, įpilkite kelis šaukštus vandens ir minkykite, kol gausis vientisa tešla. 


2. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite į kepimo formą su krašteliais. Dešimčiai minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.

Jums reikės

4-6 valgytojams:


tešlai: 


250 g miltų; 

100 g sviesto; 

vandens; 

druskos. 


įdarui: 


5 kiaušiniai; 

250 g sūdytos arba rūkytos lašišos; 

200 g špinatų; 

druskos; 

grūstų juodųjų pipirų.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Airiškas tartas su lašiša

30 min

4-6 asm.

bottom of page