Keliaudamas po Sakartvelą bandžiau išsiaiškinti kelis dalykus – kaip kepti taip vadinamą „šašlyką“ ir kaip virti charčio sriubą. Apie šašlyko tyrimus – ateityje, o charčio receptas taip ir liko įvairialypis – unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.


Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 8-10 stiklinių vandens ir virkite nugriebdami atsirandančias putas.
2. Po pusantros dviejų valandų sudėkite vandenyje praplautus ryžius, nuimtomis odelėmis ketvirčiais supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir pusę žalumynų bei tkemali padažo pagal skonį. Virkite dar apie pusvalandį, prieš pabaigą sudėkite sutrintą česnaką, pipirus, chmeli suneli, acto ir druskos pagal skonį.
3. Patiekdami charčo lėkštėse apibarstykite žalumynais.
Jums reikės
4-6 valgytojams:
500 g riebesnės jautienos (geriausia – krūtininė);
3-4 galvutės svogūno;
1/3 stiklinės ryžių;
500 g pomidorų;
1/2 stiklinės smulkintos kalendros ir petražolės;
tkemali padažo;
prieskonių chmeli suneli;
česnako, pipirų, druskos ir chmeli suneli prieskonių mišinio, acto – pagal skonį.
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Charčio sriuba (Sakartvelas)
2,5 h
4-6 asm.