Šį receptą parsivežiau iš Kanados. Kanadoje užkanda buvo gaminama iš rūkytos menkės, bet grįžęs į Lietuvą pabandžiau menkę pakeisti jūrų ešeriu. Gavosi ne ką blogiau.

Beje, kaip įprasta kaimynams, JAV ir Kanados piliečiai mėgsta pasišaipyti vieni iš kitų. Ir ginčijasi, pavyzdžiui, iš kurios pusės Niagaros kriokliai geriau matosi – iš JAV, ar iš Kanados? Sakyčiau, kad iš Kanados. Arba kurioje šalyje maistas geresnis? Sakyčiau, kad nėra skirtumo. Greitasis ir ten, ir ten blogas. O nacionaliniai patiekalai dažniausia atkeliavę iš Europos. Štai kanadiečių iš Kvebeko kilęs patiekalas poutine – tai gruzdintos ar keptos bulvytės su kokiu nors padažu ant viršaus. Bebro uodegas mes taip pat gaminti mokame. O štai dūmų skonio žuvies užkanda bent jau man buvo nežinoma ir neragauta.

Kaip gaminti
1. Atskirkite nuo kaulų ir odos žuvies mėsą.
2. Supjaustykite pomidorą į šešias dalis. Kartu su grietinėle ir žuvies file sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies pakaitinkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite patiekalą į tris indelius ir apibarstykite krapais. Skaniausia – su prancūzišku batonu.
Vytaro Radzevičiaus receptai
Dūmų skonio žuvies užkanda
40 min
3 asm.