top of page

Šį receptą parsivežiau iš Kanados. Kanadoje užkanda buvo gaminama iš rūkytos menkės, bet grįžęs į Lietuvą pabandžiau menkę pakeisti jūrų ešeriu. Gavosi ne ką blogiau.

Dūmų skonio žuvies užkanda

Beje, kaip įprasta kaimynams, JAV ir Kanados piliečiai mėgsta pasišaipyti vieni iš kitų. Ir ginčijasi, pavyzdžiui, iš kurios pusės Niagaros kriokliai geriau matosi – iš JAV, ar iš Kanados? Sakyčiau, kad iš Kanados. Arba kurioje šalyje maistas geresnis? Sakyčiau, kad nėra skirtumo. Greitasis ir ten, ir ten blogas. O nacionaliniai patiekalai dažniausia atkeliavę iš Europos. Štai kanadiečių iš Kvebeko kilęs patiekalas poutine – tai gruzdintos ar keptos bulvytės su kokiu nors padažu ant viršaus. Bebro uodegas mes taip pat gaminti mokame. O štai dūmų skonio žuvies užkanda bent jau man buvo nežinoma ir neragauta.

Dūmų skonio žuvies užkanda

Kaip gaminti

1. Atskirkite nuo kaulų ir odos žuvies mėsą. 


2. Supjaustykite pomidorą į šešias dalis. Kartu su grietinėle ir žuvies file sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies pakaitinkite apie 10 minučių. 


3. Sudėkite patiekalą į tris indelius ir apibarstykite krapais. Skaniausia – su prancūzišku batonu.

Jums reikės

3 valgytojams:

  • 1 rūkytas jūrų ešerys arba menkė; 

  • 2 pomidorai; 

  • 1 puodelis grietinėlės; 

  • 3 šaukštai smulkintų krapų; 

  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Dūmų skonio žuvies užkanda

40 min

3 asm.

bottom of page