Kiekviena ispaniška šalis turi savą picadillo receptą. Įskaitant ir Filipinus, kur šis patiekalas vadinamas giniling arba arroz a la Cubana.

Picadillo vardas kilo nuo ispaniško žodžio picar, kas pagal šio patiekalo gamybos būdą tiksliausiai būtų versti „smulkiai kapoti“. Gyvendamas Kuboje, Finca Vigia name, savo svečius picadillo mėgo vaišinti amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingway. Interneto platybėse pavyko rasti jo žmonos Mary ranka užrašytą picadillo receptą, kuriame yra svarbi pastaba – razinos turi būti juodos! Hemingway receptas dar išskirtinis tuo, kad į troškinį dedami grūsti migdolai. Hemingway garsėjo apetitu geram maistui, gėrimams ir moterims. Jo žurnalistiniuose reportažuose, taip pat ir knygose bei laiškuose galima rasti patiekalų ir gėrimų aprašymų. Rašytojo gyvenimo ir kūrybos tyrinėtojai jo raštuose aptiko apie 60 įvairių patiekalų ir kokteilių receptų.

Kaip gaminti
Keptuvėje ant riebalų pakepinkite sutraiškytus česnakus ir smulkintus svogūnus, kol viskas suminkštės.
Smulkiai sukapotą jautieną sudėkite į keptuvę ir kepkite maišydami iki 10 minučių, kol jautiena įgaus rudą spalvą.
Atidėkite papriką. Kitas patiekalo dalis sudėkite į troškinį.
Jei dedate nekonservuotus pomidorus, prieš tai juos nulupkite ir susmulkinkite.
Šliūkštelėkite chereso, pamaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.Retkarčiais pamaišykite.
Prieš pabaigą sudėkite papriką ir kaitinkite pamaišydami troškinį kol paprika bus karšta.
Patiekite su virtais ryžiais.
Jums reikės
4 valgytojams:
800 g liesos kapotos jautienos
3 kubeliais supjaustytų paprikų
2-3 susmulkintų svogūnų
3-4 traiškytų skiltelių česnako
6-8 žalių ketvirčiais supjaustytų alyvuogių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelio kumino
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus arba sviesto
4-5 pomidorų arba pomidorų savo sultyse
Chereso vyno
½ puodelio juodųjų razinų
½ puodelio grūstų migdolų
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Ernesto Hemingway troškinys „picadillo“
50 min
4 asm.