„Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.

„Jakitori“ labai populiarus Japonijoje, dažnai kepamas gatvėje praeiviams arba patiekiamas kaip užkandis prie alaus. Yra kelios „jakitori“ padažo rūšys, šiandien jums siūlau išbandyti be druskos, bet su cukrumi. Ypatingo skonio suteiks sakė ir mirino padažas.
Gamyba nesudėtinga, tad geros jums kelionės su „jakitori“ į Japoniją!

Kaip gaminti
1. Pirmiausiai iešmelius bent pusvalandžiui pamerkite į vandenį.
2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus krakmolą.
3. Užvirinkite padažą ir ant mažos ugnies pavirkite apie 10 minučių. Supilkite išmaišytą vandenyje krakmolą ir dar pakaitinkite padažą, kol sutirštės (jei padažas per tirštas – įpilkite vandens).
4. Supjaustykite vištieną ir svogūnus „kąsneliais“.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (grilio režimas). Arba pasiruoškite žarijas kepsninėje.
6. Suverkite vištienos gabalėlius paeiliui su svogūno gabalėliais ant iešmelio.
7. Kepkite orkaitėje ant grotelių arba kepsninėje, kelis kartus aptepdami vištieną padažu. Kepkite, kol kepsneliai bus iškepę, bet minkšti.
8. Patiekite vienus arba su ryžiais ir valgydami būtinai kepsnelius pavilgykite likusiame „jakitori“ padaže.
Jums reikės
4 valgytojams:
6 viščiuko šlaunelių be kaulo;
6 šalotinių svogūnų.
Padažui:
4 šaukštų sakės (japoniškas alkoholinis gėrimas);
5 šaukštų sojos padažo;
1 šaukšto mirino (japoniškas vynas arba pakeiskite baltu cheresu);
1 šaukšto cukraus pudros;
½ šaukštelio kukurūzų krakmolo, sumaišyto su šaukštu vandens.
Taip pat prireiks bambukinių iešmelių.
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Grilio viščiukas „jakitori“
1 h
4 asm.