Koldūnai, virtiniai, mantai, chinkaliai ir t.t. Kažką panašaus, kai į miltų tešlą uždaromas įdaras, rasi bene visame pasaulyje. Ir kiekviena tauta turi savas tradicijas.

Manau, kad sukant koldūnus svarbiausia yra tai, jei dalyvauja visa šeima ar draugų kompanija. Tai puikus bendravimo būdas ir gera socializacija. Tereikia didelio stalo ir geros nuotaikos.

Kaip gaminti
Supilkite miltus į krūvą ant stalo ir jų viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite kiaušinius ir vandenį.
Po truputį išmaišykite ir minkykite susidrėkindami rankas vandeniu, - tešla turi būti tąsi, kaip plastilinas. Kai išminkysite, tešlą įdėkite į plastikinį maišelį.
Pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje ir pusvalandį – šaldytuve.
Mėsą kartu su svogūnais sumalkite. Įberkite pipirų, druskos, įpilkite pusę stiklinės vandens ir viską gerai išminkykite.
Atsignybę gabalėlį tešlos, iškočiokite stiklinės skersmens paplotėlį ir išpjaukite jį su stikline.
Į paplotėlį dėkite šaukštelį mėsos įdaro, perlenkite per pusę, suspauskite kraštus, tada sulenkite koldūną per siūlę ir sujunkite galus.
Užvirinę vandenį su druska, sudėkite į jį koldūnus, atsargiai pamaišykite, kad nesuliptų.
Kai koldūnai iškyla, virkite kelias minutes, kad neiširtų – mėsos sultinys turi likti koldūno viduje.
Į atskirą dubenėlį išspauskite dvi skilteles česnako, įberkite maltų juodųjų pipirų pagal skonį ir užpilkite samčiu sultinio, kuriame virė koldūnai. Išmaišykite ir užpilkite ant kldūnų.
Taip pat skanu su sviestu ar grietine. Jei koldūnų pridarėte per daug, nevirtus juos galite užšaldyti.
Jums reikės
Tešlai:
1 kg miltų
3 plaktų kiaušinių
Stiklinės vandens su ištirpdytu šaukštu druskos
Įdarui:
1 kg mėsos (kalakutienos ir vištienos per pusę – galite bandyti ir kitus mėsos variantus, klasikinis – jautiena ir kiauliena)
2 didelių svogūno galvų
Šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Šaukštelio druskos
Pusės stiklinės vandens
Padažai:
2 skiltelių trinto česnako
Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Koldūnų nuoviro
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Irinos koldūnai
40 min
8 asm.