top of page

Turbūt universaliausias maisto produktas yra kiaušinis. Ne veltui Prancūzijoje klostėmis papuoštą šefo kepurę turi teisę ant galvos užsidėti tarsi karūną tas virėjas, kuris moka pagaminti bent 100 patiekalų iš kiaušinių.

Kiniškas omletas

Keisčiausią kiaušinio patiekalą teko ragauti Vietname. Ten jie mėgsta kiaušinius su jau užsimezgusiu gemalu, bet gal nesigilinsiu į šį patiekalą, kad negadinčiau apetito.


Kinijoje kiaušiniai taip pat užima svarbią vietą virtuvėje. Man įsiminė šis omletas. Jis gali būti patiekiamas karštas. Gali būti ir šaltas, kaip užkandis, supjaustytas gabalėliais. Paskaninti jį galima ir kitais dalykais, įmaišant į plakinį krevečių, virtų daržovių ar dar ko nors, ko širdis geidžia.

Kiniškas omletas

Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais (ar kitais mėgstamais žalyumynais) ir supilkite į stiklinį ar keraminį indą, kuris nebijo karščio. Indą įstatykite į puodą su vandeniu ir užvirinkite.


 2. Virkite apie 10 minučių, kol omletas taps purus. Apšlakstykite sezamo aliejumi. 


Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Jums reikės

1-2 valgytojams: 


  • 2 kiaušinių; 

  • 1 stiklinės pieno; svogūnų laiškų; 

  • 1 šaukšto sezamo aliejaus; 

  • druskos.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Kiniškas omletas

20 min

1-2 asm.

bottom of page