Laikykite šio recepto pristatymą trumpa knygos recenzija. Geroji žinia gastronomijos, istorijos ir kelionių mėgėjams – Anželika ir Rimvydas Laužikai išleido naują knygą. Šį kartą ne apie Radvilas ar lietuvišką virtuvę, o apie Graikiją.

„Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“ – knygos paantraštėje sugebėta trimis žodžiais pasakyti šios šalies kodą. Seniai taip skaniai „valgiau“ knygą – joje net radau profesionaliai, bet nenuobodžiai parašytą trumpą antikinės Graikijos istoriją. Tai, regis, dabar nyksta iš jaunųjų kartų akiračio ir greitai niekas nebežinos, ką reiškia perplaukti Stikso upę. O dar neįtikėtinos Lietuvos ir Graikijos sąsajos – Marija Gimbutienė, Jonas Basanavičius, Matas Šalčius ir Antanas Poška.
Pridėkite prie šių įdomybių receptus – ir galite drąsiai savo virtuvėje keliauti po Graikiją. O gal net su ta pačia knyga vietoje kelionės gido išsiruošite į Antikos mitų šalį.
Išbandžiau saganaki receptą iš šios knygos – paprasta, lengva pagaminti ir skanu.

Kaip gaminti
1. Krevetes išgliaudykite ir nuplaukite.
2. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus, papriką ir česnaką. Po 2-3 minučių sudėkite krevetes, įpilkite ouzą, išmaišykite (ouzo po ranka neturėjau, šliūktšelėjau „samanės“).
3. Dar po 3-4 minučių dėkite supjaustytus pomidorus, petražoles, druską, pipirus. Troškinkite maždaug 5 minutes.
4. Nukelkite nuo ugnies, perdėkite patiekalą į kepimo indą, apibarstykite kubeliais pjaustytu feta sūriu ir pašaukite į orkaitę, kad sūris išsileistų.
5. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Jums reikės
4 valgytojams:
apie 0,5 kg vidutinio dydžio krevečių;
1 vidutinio dydžio svogūno;
3 pomidorų;
1 žaliosios paprikos;
150 g fetos sūrio;
1 česnako skiltelės;
keleto šakelių petražolių;
3-4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
30 ml ouzo (anyžių degtinės);
druskos ir pipirų.
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Krevečių saganaki iš Graikijos
15 min
4 asm.