top of page

Laikykite šio recepto pristatymą trumpa knygos recenzija. Geroji žinia gastronomijos, istorijos ir kelionių mėgėjams – Anželika ir Rimvydas Laužikai išleido naują knygą. Šį kartą ne apie Radvilas ar lietuvišką virtuvę, o apie Graikiją.

Krevečių saganaki iš Graikijos

„Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“ – knygos paantraštėje sugebėta trimis žodžiais pasakyti šios šalies kodą. Seniai taip skaniai „valgiau“ knygą – joje net radau profesionaliai, bet nenuobodžiai parašytą trumpą antikinės Graikijos istoriją. Tai, regis, dabar nyksta iš jaunųjų kartų akiračio ir greitai niekas nebežinos, ką reiškia perplaukti Stikso upę. O dar neįtikėtinos Lietuvos ir Graikijos sąsajos – Marija Gimbutienė, Jonas Basanavičius, Matas Šalčius ir Antanas Poška.

Pridėkite prie šių įdomybių receptus – ir galite drąsiai savo virtuvėje keliauti po Graikiją. O gal net su ta pačia knyga vietoje kelionės gido išsiruošite į Antikos mitų šalį. 


Išbandžiau saganaki receptą iš šios knygos – paprasta, lengva pagaminti ir skanu.

Krevečių saganaki iš Graikijos

Kaip gaminti

1. Krevetes išgliaudykite ir nuplaukite. 


2. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus, papriką ir česnaką. Po 2-3 minučių sudėkite krevetes, įpilkite ouzą, išmaišykite (ouzo po ranka neturėjau, šliūktšelėjau „samanės“). 


3. Dar po 3-4 minučių dėkite supjaustytus pomidorus, petražoles, druską, pipirus. Troškinkite maždaug 5 minutes. 


4. Nukelkite nuo ugnies, perdėkite patiekalą į kepimo indą, apibarstykite kubeliais pjaustytu feta sūriu ir pašaukite į orkaitę, kad sūris išsileistų. 


5. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

Jums reikės

4 valgytojams:


  • apie 0,5 kg vidutinio dydžio krevečių; 

  • 1 vidutinio dydžio svogūno; 

  • 3 pomidorų; 

  • 1 žaliosios paprikos; 

  • 150 g fetos sūrio; 

  • 1 česnako skiltelės; 

  • keleto šakelių petražolių; 

  • 3-4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus; 

  • 30 ml ouzo (anyžių degtinės); 

  • druskos ir pipirų.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Krevečių saganaki iš Graikijos

15 min

4 asm.

bottom of page