Turbūt girdėjote, kad Klaipėdos universiteto mokslininkai sėkmingai užaugino blyškiąsias baltakojas krevetes. Ir nemažas – didžiausios siekė 18 cm. Tad netolimoje ateityje pagal klaipėdiečių mokslininkų sukurtą technologiją galbūt vis dažniau galėsime mėgautis šviežiomis, Lietuvoje užaugintimis krevetėmis.

Krevetės ant grilio

O didesnės jos itin tinkamos griliui. Tereikia pamarinuoti. Receptų yra begalės, o ir savą nesunku sugalvoti. Tad kai parduotuvėje akys užklius už šviežių krevečių – bus puikus pasirinkimas vakarui prie grilio. Siūlau australietišką receptą. Šioje šalyje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

Krevetės ant grilio

Kaip gaminti

1. Jei norite, kad krevetės geriau išsimarinuotų, jas reiktų nulupti, paliekant tik uodegėles. Aš labiau mėgstu, kai ši darbą atlieka patys valgytojai, tad marinuoju neluptas. 


2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje kartu su krevetėmis. Marinuokite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Ilgiau nereikia, nes krevečių mėsa labai suminkštės. 


3. Išgriebkite krevetes ir kepkite ant vidutinės kaitros grilio, abi puses maždaug po 2 minutes, kol krevetės taps rožinės. Patiekite su citrinos skiltelėmis, jos skirtos pasiskaninti užsispaudžiant sulčių.

Jums reikės

  • 0,5 kilogramo didelių krevečių; 

  • 1 šaukšto smulkintos petražolės; 

  • 1 šaukšto smulkinto šviežio čiobrelio; 

  • 1 šaukšto smulkintos šviežios kalendros; 

  • 1 šaukšto smulkinto šalotinio svogūno; 

  • 3 didelių sutrintų česnako skiltelių; 

  • ½ puodelio tirpdyto sviesto; 

  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus; 

  • 3 šaukštai citrinų sulčių; 

  • druskos, pagal skonį; 

  • grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Krevetės ant grilio

30 min

2 asm.

0
  • Facebook
  • Instagram