top of page

Lietuvoje cukinija yra populiarus vaisius (nors mes ją laikome daržove, biologiškai cukinija – vaisius, kaip ir pomidoras). Ši paprasto moliūgo atmaina kilusi iš Amerikų, o vardą gavo itališką („zucchini“ yra mažybinis žodžio „zucca“ pavadinimas, o „zucca“ reiškia moliūgą).

Madame Chantal cukinijų apkepas

Kartais cukinijos užauga labai didelės. 2014 metais Kanadoje, prie Niagaros Giovanni Batista Scozzafava užaugino 2,52 metrų ilgio cukiniją – tai laikoma pasaulio rekordu.

Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.

Madame Chantal cukinijų apkepas

Kaip gaminti

1. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite griežinėliais. 5-8 minutes pakaitinkite garuose. 


2. Trintuve susmulkinkite sūrį. Kiaušinius išplakite. Pridėkite druskos ir pipirų, sumaišykite su grietine bei dviem trečdaliais sūrio. Sudėkite cukinijos gabalėlius ir išmaišykite. 


3. Gautą mišinį supilkite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite pusę valandos 200 laipsnių temperatūroje.

Jums reikės

6 valgytojams:


  • 800 g cukinijos; 

  • 4 kiaušinių; 

  • 300 g grietinės; 

  • 150 g „Tilžės“ sūrio; 

  • druskos ir juodųjų pipirų – pagal skonį.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Madame Chantal cukinijų apkepas

45 min

6 asm.

bottom of page