Konservavimas yra labai paslaptingas dalykas. Kažkuo primena laikus, kai vaikystėje su kiemo draugais turėdavome „sekretus“ – paslaptis po stikliuku. Kur nors pakrūmyje sudėliodavai kompoziciją iš gėlių žiedų, lapelių, dar velniai žino ko ir uždengęs stiklo dužena lengvai užžerdavai žemės. Tada pasikvietęs draugą ar draugę parodydavai paslaptį – pirštu palengva atsijodavai žemę ir per stiklą pasirodydavo gražusis paveikslėlis. Kaip kaleidoskope. Tada pasigirsdavo pamačiusiojo „vau!”

Padažas iš keptų pomidorų

Taip ir konservavime. Darai, darai, o po to atidarai kaip didžiulę paslaptį. Ir slapta stebi, ar visiems patinka. Ar yra tas „vau!”? O kai dabar visur apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!

Padažas iš keptų pomidorų

Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Į keturias dalis supjaustyti ir svogūnus. Česnakus nulupti, perpjauti skilteles per pusę. 


2. Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, žolelėmis ir aliejumi.

3. Kepti 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Kai iškeps, sudėti į puodą, viską sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užkaitinti puodą iki virimo. 


4. Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Aš jų nekaitinu, išvalau drėgnu skudurėliu, sumirkytu degtinėje ar spirite. 


5. Užsuktus stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, užkloti ir palikti, kad atvėstų. Laikyti rūsyje ar vėsiame sandėliuke.

Jums reikės

Padažui:


  • 3 kg pomidorų; 

  • 3 svogūnai; 

  • 1 stiklinė rudojo cukraus; 

  • 2 galvos česnako; 

  • 2 šaukštai druskos; 

  • 100 ml. alyvuogių aliejaus; 

  • 1 aitriojo pipiro ankštis arba 1 arbatinis šaukštelis smulkintos aitriosios paprikos; 

  • rozmarino šakelė arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų rozmarinų; 

  • raudonėlio šakelė arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių; 

  • 2 šviežio baziliko šakelės arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų; 

  • 1 arbatinis šaukštelis sumaišytų maltų karčiųjų ir kvapniųjų pipirų.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Padažas iš keptų pomidorų

2,5 h

4 asm.