Pavadinimas primena indiškus pinigus rupijas, bet iš tikrųjų šiuos indiškus paplotėlius praminiau rupiais dėl to, kad geriausiai juos kepti iš rupių miltų. Arba kaip dabar madinga sakyti – iš pilno grūdo miltų.

Galima, žinoma, ir iš paprastų miltų, bet tada tai jau bus kiek kitoks patiekalas ir skonis. Gal egzotišką skonį geriau suprasti padės šis indiškas anekdotas. Atstumtas įsimylėjėlis nutarė suvesti sąskaitas su gyvenimu ir atsigulė ant geležinkelio bėgių laukdamas lemties. Praeivis nelaimėlio paklausė, kodėl šis šalia bėgių pasidėjo kario su ryžiais dėžutę? Meilės kankinys atsakė: šioje šalyje gali mirti iš bado laukdamas traukinio.

Kaip gaminti
1. Gerai išmaišykite miltus, druską ir vandenį. Jei yra galimybė – leiskite tešlai pabrinkti.
2. Į tešlą įmaišykite kalendrą ir smulkiai supjaustytą ankštinį arba čili pipirą.
3. Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir kepkite blynus.
4. Valgykite su jogurtu arba čatniu.
Jums reikės
4 valgytojams:
250 g rupių kvietinių miltų;
2 šaukštų smulkintos šviežios kalendros;
1 ankštinio pipiro (arba 1 čili pipiro, jei mėgstate aštriau);
500 ml vandens; druskos pagal skonį;
Natūralaus jogurto arba aštresnės indiškos „uogienės”, vadinamos čatniu.
Lydyto sviesto ghi kepimui
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Paplotėliai "Rupiai" iš Indijos
40 min
4 asm.