Šį pupelių sriubos receptą radau Vakarų Ukrainoje. Panašių esu aptikęs ir kitose šalyse prie Karpatų. Ir net Irane galima rasti kažką panašaus pagal ingredientus. Ypatingą skonį sriubai suteikia džiovintos slyvos.

Ir net Irane galima rasti kažką panašaus pagal ingredientus. Ypatingą skonį sriubai suteikia džiovintos slyvos. Receptas tikrais nesudėtingas ir lieka daug vietos improvizacijai – pavyzdžiui, vietoje rūkytos vištienos naudoti mėsos kukulius. Arba nedėti grietinės. Kaip kam skaniau!

Kaip gaminti
1. Pupeles nakčiai išmirkykite vandenyje (jei nėra galimybės – naudokite konservuotas). Svogūnus ir krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir apkepinkite. Bulves supjaustykite kubeliais.
2. Užvirkite pusantro litro vandens ir sudėkite baltąsias pupeles su bulvėmis. Kai bulvės ir pupelės išvirs, sutrinkite jas su trintuvu. Kitame puode išvirkite raudonąsias pupeles ir nukoškite.
3. Sudėkite į trintą sriubą raudonąsias pupeles, vištieną su svogūnais, grietinę ir juodąsias slyvas. Įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Pakaitinkite sriubą iki virimo, nukaiskite. Patiekdami į lėkštę įdėkite šalavijo lapelių.
Jums reikės
4 valgytojams:
200 g baltųjų pupelių;
100 g raudonųjų pupelių;
150 g rūkytos vištienos krūtinėlės;
1 šaukštas aliejaus;
150 g grietinės;
150 g džiovintų slyvų be kauliukų;
30 g šalavijo lapų;
300 g bulvių;
1 svogūno galvutė;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Naujausi receptai
Vytaro Radzevičiaus receptai
Pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis
30 min
4 asm.