Siunčiu patiekalo receptą tiesiai iš Sakartvelo. Mėnesį klaidžiojęs už Kaukazo ir tikėjęsis suliesėti, galų gale supratau, kad šiose vietose tai yra misija neįmanoma. Kad ir kiek išsisukinėtum, galų gale atsidursi prie daugiaaukščio vaišingų kartvelų stalo ir keldamas ragą nejučiomis būsi pavalgydintas taip, kad pasilenkti ir užsirišti bato raištelį bus didelis išbandymas.

Sakartvelo patiekalas „škmeruli“

Vienas iš man itin patikusių valgių – škmeruli. Tai vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo (dėl to taip ir vadinamas), esančio Račos srityje Vakarų Sakartvele. Pagaminti nesudėtinga, daug ingredientų nereikia.

Sakartvelo patiekalas „škmeruli“

Kaip gaminti

1. Viščiuką sukapokite maždaug tokio dydžio dalimis, kaip matote nuotraukoje. Įtrinkite druska ir pipirais, pakepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol gabalėliai gražiai apskrus. 


2. Vištienos gabalėlius sudėkite į orkaitei tinkamą indą taip, kad jie gultų dviem eilėmis ir būtų „susispaudę“. 


3. Sutrinkite česnaką ir pakepinkite jį kitame inde ant sviesto, užpilkite ir užvirinkite pieną, įberkite druskos, supilkite po vištienos kepimo likusius riebalus. Užpilkite pieną ant vištienos ir pavirkite 5–10 minučių. 


4. Valgomas su žalumynais ir daržovėmis.

Jums reikės

2 valgytojams:


  • 1 viščiuko; 

  • 0,5 l pieno; 

  • 1 česnako galvutės; 

  • 1–2 šaukštų sviesto; 

  • druskos ir pipirų pagal skonį.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Sakartvelo patiekalas „škmeruli“

1h

2 asm.

0
  • Facebook
  • Instagram