Su obuoliu susieta daug keistų posakių ir šį vaisių lydi keisti faktai. Pavyzdžiui, „neik su velniu obuoliauti“. Adomo obuolys – vertimo iš hebrajų kalbos klaidos reliktas, nes originaliai ši vyrų kūno vieta turėtų vadintis vyro obuoliu. Kaip ir paplitusi nuomonė, kad uždraustas vaisius yra obuolys – jis nė karto neminimas Pradžios knygoje ir spėjama, kad Ievos ir Adomo istorijoje tuo vaisiumi galėjo būti granatas ar net bananas.

Vištiena obuoliuose

Lotynų kalboje mālum (obuolys) ir mălum (blogis) dažniausiai rašomas tiesiog malum. Susigaudyk, ar ten obuolys, ar blogis.

Aišku bent jau tai, kad Niutonui ant galvos nukrito obuolys, Steve‘o Jobso bendrovė ir „The Beatles“ įrašų studija vadinasi ir vadinosi „Apple“ – obuolys angliškai. Aišku ir tai, kad pagal senovinį receptą, kurį sužinojau iš žmonos močiutės, paruoštas patiekalas yra puikaus skonio ir ypač naudingas rudenį, kai netrūksta obuolių. Geriausiai jam tinka antaniniai obuoliai. Gali būti ir kitokie, bet geriau – rūgštesni.

Vištiena obuoliuose

Kaip gaminti

1. Obuolius nuplauti, gražiai nupjauti viršutinę dalį, išskobti vidų. 


2. Paruošti vištienos krūtinėlę: vištieną sumalti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti šviežių petražolės lapelių, įpilti kelis šaukštus grietinėlės, viską gerai išmaišyti. 


3. Įdaru prikimšti obuolius, uždėti obuolio kepurėlę, kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min. arba tol, kol obuolių odelė pradės trūkinėti. 


Skanu ir šalti.

Jums reikės

1-2 valgytojams:


  • 1 vištienos krūtinėlė; 

  • petražolės lapų; 

  • rūgščių obuolių; 

  • keli šaukštai grietinėlės;

  • juodųjų pipirų; 

  • druskos.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Vištiena obuoliuose

1,5 h

1-2 asm.