top of page

Dar jis vadinamas Bismarko troškiniu, nes pasakojama, kad Otto von Bismarckas, Prūsijos ir Vokietijos XIX a. politikas, ypač pamėgo šį patiekalą, kai ilsėjosi Bavarijos kurorte Bad Kisingene. Šio troškinio garbei Rėgeno mieste Bavarijoje vyksta šventė su naktiniais plaukiojimais valtelėmis Rėgeno upėje, karnavaline eisena, muge ir fejerverkais. Šventė vadinama „Pichelsteiner Fest“ ir vyksta nuo 1874 metų. Yra ką švęsti, nes kvapnus, sultingas ir gardus troškinys vilioja iš tolo.

Vokiškas troškinys „Pichelsteiner“

Troškinys pagaminamas itin paprastai, o pagrindinė jo ypatybė – jame naudojamos trys mėsos rūšys. Dažniausiai jautiena, kiauliena ir aviena. Bet, kadangi yra nemėgstančių avienos skonio, ją galima pakeisti vištiena arba veršiena.

Vokiškas troškinys „Pichelsteiner“

Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais (kaip guliašui). Smulkiai supjaustykite svogūnus. Bulves ir saliero šaknį supjaustykite kubeliais, morką ir salierą – griežinėliais. 


2. Sudėkite į puodą mėsą ir ant viršaus – visas daržoves. Užpilkite vandeniu tiek, kad šiek tiek semtų viršutinį sluoksnį. 


3. Pasūdykite ir sudėkite papriką. Virkite uždengę ant silpno karščio apie pusantros valandos. 


4. Baigus troškinti apibarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Jums reikės

4-6 valgytojams:


  • 600 g trijų mėsos rūšių – jautienos, kiaulienos, avienos (vietoj avienos tinka vištiena arba veršiena); 

  • 2 svogūno galvutės; 

  • 750 g bulvių; 

  • 200 g saliero šaknies; 

  • 1 morka; 

  • 1 poras; 

  • 100 g petražolių; 

  • druskos ir paprikos miltelių, pagal skonį; 

  • 1–1,5 l vandens.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Vokiškas troškinys „Pichelsteiner“

2 h

4-6 asm.

bottom of page