Keli patarimai gaminant keksą. Tinka ir kitiems konditerijos gaminiams.

Kad ir kaip keistai atrodytų reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.
Prieš gaminant receptą rekomenduotiną perskaityti iki pabaigos. Tada gaminti. Kaip navigacijos sistemose. Suvedus siekiamą vietą, rekomenduotiną peržiūrėti visą maršrutą, o tada sekti kelią stambiu planu. Kad nebūtų netikėtų keliukų į to paties pavadinimo kaimą.
Patartina visus produktus turėti vietoje, o nelėkti į parduotuvę, jei susigriebėt, kad kažko trūksta, kai gamyba jau įpusėjusi. Kaip einant į pasimatymą. Gėles perki prieš tai, o nesakai susitikęs, kad tuoj grįši.
Temperatūros režimas ir tikslumas yra svarbus. Juk tokią žiemą neisi su avikailio kailiniais skinti sausio žibučių į mišką. Geriau apsirengti pagal termometrą.

Kaip gaminti
1. Dubenyje šakute ar konditerine šluotele lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir sumaišyti iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Atsidėkite porą šaukštų šio mišinio į šoną ir juo apibarstykite vyšnias, kad jos visos aplipusios miltais. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, jų neatitirpinkite – naudokite tiesiai iš kameros. Jeigu šviežias – nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus.
2. Sausus produktus berkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite miltuose apvoliotas vyšnias.
3. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kekso formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba tol, kol į keksą įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
Vytaro Radzevičiaus receptai
Vyšnių keksas su keliais patarimais
1,5 h
4 asm.