top of page

Keli patarimai gaminant keksą. Tinka ir kitiems konditerijos gaminiams.

Vyšnių keksas su keliais patarimais
  • Kad ir kaip keistai atrodytų reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku. 


  • Prieš gaminant receptą rekomenduotiną perskaityti iki pabaigos. Tada gaminti. Kaip navigacijos sistemose. Suvedus siekiamą vietą, rekomenduotiną peržiūrėti visą maršrutą, o tada sekti kelią stambiu planu. Kad nebūtų netikėtų keliukų į to paties pavadinimo kaimą. 


  • Patartina visus produktus turėti vietoje, o nelėkti į parduotuvę, jei susigriebėt, kad kažko trūksta, kai gamyba jau įpusėjusi. Kaip einant į pasimatymą. Gėles perki prieš tai, o nesakai susitikęs, kad tuoj grįši. 


  • Temperatūros režimas ir tikslumas yra svarbus. Juk tokią žiemą neisi su avikailio kailiniais skinti sausio žibučių į mišką. Geriau apsirengti pagal termometrą.

Vyšnių keksas su keliais patarimais

Kaip gaminti

1. Dubenyje šakute ar konditerine šluotele lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir sumaišyti iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Atsidėkite porą šaukštų šio mišinio į šoną ir juo apibarstykite vyšnias, kad jos visos aplipusios miltais. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, jų neatitirpinkite – naudokite tiesiai iš kameros. Jeigu šviežias – nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. 


2. Sausus produktus berkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite miltuose apvoliotas vyšnias. 


3. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kekso formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba tol, kol į keksą įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

Jums reikės

Keksui: 


  • 600 g vyšnių (šviežių arba šaldytų); 

  • 280 g kvietinių miltų; 

  • 160 g cukraus; 

  • 160 ml pieno; 

  • 2 kiaušinių; 

  • 100 ml aliejaus; 

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių; 

  • 1 žiupsnelio druskos.


Naujausi receptai
Padažas iš keptų pomidorų
Padažas iš keptų pomidorų
Šakšuka iš Tel Avivo
Šakšuka iš Tel Avivo
Velniška vištiena iš Šri Lankos
Velniška vištiena iš Šri Lankos

Vytaro Radzevičiaus receptai

Vyšnių keksas su keliais patarimais

1,5 h

4 asm.

bottom of page